سامية5533 طاهية مبتدئة
المساهمات : 3 تاريخ التسجيل : 19/06/2011
| موضوع: الكشري المصرى الأربعاء يونيو 22, 2011 7:03 pm | |
| كلنا بنحب الكشرى وانا جايبة الطريقة على اصولها كوب حمص/ كوب عدس اسود(ابوجبة)/كوب رزابيض مصرى /نص كوب شعرية/ كوبيين مكرونة صغيرة جدا /مكرونة اسباجتى نصف كيس /*** الطريقة سلق العدس / وبعدين نعمل الرز بشعرية عادى خالص/ وبعدين نسلق المكرونة /وبعدين نسلق الحمص / بعد سلق جميع المكونات نجيب بصلتين كبار ونقطعهم حسب الرغبةواضيف معاهم ملعقة دقيق وملغقة صغيرة ملح وحمرهم فى زيت غزير وبعدين اطلعهم فى مصفاة لغاية مالزيت يصفى ويكون مقرمش خالص لعمل الدقة اجيب 5فصوص توم واهرسم كويس مع الكمون والشطة والملح وجيب نص كوباية خلمع نص كوب ماء دافى وخلطهم كويس مع بعض وبعدين عمل الصلصة الحمراء اجيب4 فصوص توم احمرهم مع 3كوب عصير طماطم لغاية متسبك كويس وبس خلاص كدة خلص الكشرى اجيب طبق تقديم واخلطالمكرونة وبعدها الرز ثم العدس والحمص وارش البصل على الوش مع الدقة والصلصة وبالهنا والشفا | |
|