وردة الامورة طاهية فعالة
المساهمات : 71 تاريخ التسجيل : 18/06/2011
| موضوع: الأرز بالدجاج الأحد يونيو 19, 2011 9:56 pm | |
| المقادير
كوبين رز مغسول ومنقوع حبتين بطاطا حبه بادنجان حبتين جزر راس قرنبيط صغير دجاجه مقطعه ومسلوقه 4 اكواب مرق الدجاج المسلوق مكعبين ماجى مكسرات للزينه راسين بصل كبارمقطعين جوانح
الطريقه يسلق الدجاج مع المطيبات اللى هى عود قرفه حبات هيل حبات قرنفل وربطه صغيره بقدونس تقلى كل الخضار الموجوده فى وعاء ضعى قليل من الزيت وقلى البصل لحد ما يدبل فى نفس الوعاء ضعى قطع الدجاج وفوقه الخضار المقلاه من غير البادنجان وحطى عليهم الرز وفوق الرز قطع البادنجان لانه لو وضعتيه تحت مع الخضار راح يستوى ويدوب بين حبات الرز ضعى البهارات ومكعبات الماجى وعليهم 4 اكواب من مرق الدجاج وضعيهم على نار عاليه فى البدايه وبس يبدا الغليان وطى الغاز على الاخير وغطيهم بورق فويل جيدا ودعيهم يستوا على راحتهم بعد الاستواء ضعيهم فى الصحن وزينيه بالمكسرات ورشه كزبره وتاكلوا بال هنا | |
|